Povijest

U posljednjih nekoliko godina, dolaskom mladog managmenta, investiranjem u novu tehnologiju i uz značajno proizvodno iskustvo, tvrtka bilježi značajan rast i razvoj. U drugoj polovici devedesetih, obzirom na društvene promjene i uspostavu tržišne ekonomije te nestabilnu situaciju u brodogradnji, pokrenuta je intenzivna obrada tržišta i potraga za novim poslovnim partnerima. Definiran je dugoročni plan razvoja i nova koncepcija poslovanja tvrtke čije su glavne značajke fleksibilnost, visoka stručnost i tehnologija uz konkurentnost cijena, visok stupanj kvalitete i zadovoljenje rokova isporuke.

Rezultat toga jest potpuno novi proizvodni program u različitim granama industrije – od elektroničke industrije, telekomunikacija i elektro industrije, do industrije transportnih konvejera, auto industrije, brodogradnje, industrije ventilacionih sustava i proizvodnje metalnog namještaja. Uz proizvodnju metalnih sklopova za strateške partnere (medicinska industrija/  transportni sustavi/ automobilska industrija), tvrtka razvija vlastite proizvode (3D CAD/CAM sustav za konstrukciju i dizajn), Tvrtka je orjentirana na strana tržišta i preko 90% proizvodnje se izvozi.

Tvrtka Alpron ponosni je dobitnik priznanja i nagrada uručenih od strane:

MINISTARSTVO ZA OBRT, MALO I SREDNJE PODUZETNIŠTVO – NAJBOLJI MALI SUBJEKT (do 50 zaposlenih) U MALOM GOSPODARSTVU HRVATSKE ZA 2003. godinu HGK ŽUPANIJSKA KOMORA RIJEKA – NAJUSPJEŠNIJE TRGOVAČKO DRUŠTVO U ŽUPANIJI U 2002. godini

Alpron je korisnik bespovranih sredstava pristupnih fondova EU iz programa PHARE 2006, MINPO_Investicijski ciklus 2014 godine prema Zakonu o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja, MINPO_EU fondovi za ulaganja u proizvodnju, MINPO_E-Impuls, IKT-2.