O nama

Obrtnička tvrtka Alpron čiji je vlasnik i osnivač g. Nikola Štefančić, utemeljena je 1978. godine kao zanatska bravarska radionica sa 2 zaposlena radnika. U to vrijeme, osim pružanja raznih bravarskih usluga, uspostavljaju se poslovne veze sa brodogradilištima u riječkom prstenu ( Kantrida, Kraljevica, 3. MAJ ), te se intenzivira proizvodnja različitih tipova metalnih proizvoda i konstrukcija za potrebe brodogradnje.

Početkom osamdesetih započinje proizvodnja aluminijskog namještaja i opreme za specijalni vojni program brodogradnje (brodogradilište Kraljevica i Split), što će biti okosnica proizvodnje do sredine devedesetih godina. Na osnovu bogatog iskustva i kvalitete izrade, Alpron postaje član Zajednice hrvatskih proizvođača brodske opreme i usluga, pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore – sektor za industriju. Za vrijeme bivše države, dobitnici smo niza nagrada u području inovacija i proizvodnje.

Osnovna djelatnost je CNC proizvodnja metalnih proizvoda i konstrukcija. U posljednjih nekoliko godina, dolaskom mladog menadžmenta i investicijom u nove tehnologije, tvrtka bilježi značajan rast i razvoj. Uz proizvodnju metalnih sklopova za strateške partnere (automobilska industrija / medicinska industrija/ transportni sustavi), razvija vlastite proizvode (3D CAD/CAM sustav za konstrukciju i dizajn). Tvrtka je orjentirana na strana tržišta i glavnina proizvodnje se izvozi.

U razdoblju od 2001 -2007. godine, nabavljeno je strojeva i ostale opreme u vrijednosti preko 4.000.000,00 kn. U 2007. implementirana je nova tehnologija finalne zaštite metalnih proizvoda. Tijekom 2007. godine, izgrađen je novi proizvodni pogon u industrijskoj zoni Matulji (RZ6), koji obuhvaća suvremeno opremljen proizvodni prostor veličine 2.000 m2. Cilj je značajno povećati obim proizvodnje, promet i zapošljavanje novi djelatnika..